top of page

Verbindende Communicatie

Start:

zaterdag 23 maart 2024

Prijs

495,-

Duratie

2 dagen - op locatie

Inschrijven

Verbindende Communicatie

Leer communiceren met empathie, en versterk de verbinding in je relaties.


We kennen het allemaal wel: je wilt iets kwijt, maar je weet instinctief al dat het mogelijk tot discussie of zelfs conflict kan leiden. En omgekeerd, momenten waarop we oprecht proberen te luisteren en vragen te stellen, maar enkel aanval en verwijten horen. Hoe voorkom je dat? En hoe creëer je, juist in uitdagende situaties, meer verbinding en voorkom je dat er afstand ontstaat?


Deze twee daagse training geeft je het antwoord op deze vragen. Je gaat aan de slag met 'Nonviolent-Communication’, dit is een communicatiemodel (en levensfilosofie) die ontwikkeld is door Marshall Rosenberg. Het model bestaat uit vier concrete stappen die je zullen helpen om jezelf empathisch te uiten en met empathie te luisteren, terwijl je in verbinding blijft met je eigen gevoelens en behoeften.


Deze stappen geven je de handvatten om eerlijk en open te communiceren, beter je grenzen aan te geven, misverstanden te voorkomen, conflicten te verminderen en meer positiveit te creëren. Juist in uitdagende situaties, waar sprake is van meningsverschillen of weerstand, helpt verbindende communicatie je om begripvol te communiceren zonder de verbinding met anderen (en jezelf) te verliezen.


Verbindende Communicatie kijkt verder dan oordelen - zoals ‘goed’ en 'fout', 'juist' en ‘onjuist’ en ‘gelijk’ en ‘ongelijk’. Het helpt je om de onderliggende gevoelens en behoeften te herkennen, zodat je deze kunt meenemen in je communicatie. Dit leidt tot begrip en wederzijds vertrouwen en creëert een verbinding waarbij mensen als van nature een bijdrage willen leveren aan het welzijn van de ander.


Tijdens de training leer je aan de hand van herkenbare voorbeelden de theorie achter de vier stappen van het NVC-model kennen, en ga je voornamelijk veel oefenen om zo met meer empathie te leren communiceren.


Wil je effectiever communiceren, conflicten en frustraties voorkomen en meer verbinding creëren in je relaties ? Doe dan mee met de training Verbindende Communicatie en leer op een verbindende en tegelijkertijd assertieve manier te communiceren.


Resultaat?

Tijdens deze training leer je:


… je eigen onderliggende gevoelens en behoeften te herkennen (en die van de ander).

… je behoeften zonder oordeel of verwijt te communiceren.

… hoe je conflicten kan vermijden en win-win situaties kan creëren

… hoe je verantwoordelijkheid neemt voor je gevoelens en behoeftes.

… de vier stappen van Geweldloze Communicatie.

Jochem Wubs

Ga je mee op ontdekkingsreis?

Jochem Wubs

Jochem Wubs

Ja, ik doe mee!

Als je op 'Inschrijven' klikt word je doorgeleid naar een betalingspagina om de inschrijving te voltooien.

Bedankt voor je inschrijving!
Je ontvangt via de mail een bevestiging.

Let op! Jouw betaling is nog niet ontvangen.
Ging er iets fout tijdens de iDeal transactie? Probeer het dan opnieuw.

bottom of page